Vakantie Silvesterlodge

Gepubliceerd op 28 juli 2024 om 14:05

Van 17-24 mei 2024 hebben wij een week mogen vertoeven in Silvesterlodge in Essen. Een huisje op een groot natuurterrein waarvan Glenn Vermeersch de eigenaar is. Het leuke aan dit huisje is dat er op het terrein ook een eigen privé vogelhut aanwezig is, waar vanuit je vogels kunt fotograferen en/of spotten.

Deze vakantie hadden we eind 2023 al geboekt, maar hij was dit keer nog meer welkom dan onze andere vakanties. We hadden een pittige maand achter de rug door de ziekenhuisopname en het overlijden van Elise haar vader en we moesten echt even opladen. Voor ons is er dan niets fijner om dit in alle rust in de natuur te doen.

Op vrijdag 21 mei 2024 kwam we rond 16 uur aan bij Silvesterlodge in Essen, we waren precies alle files voor. Om het terrein op te kunnen moest eerst het toegangshek geopend worden met een codes, wat hierna automatisch open ging, wat een luxe!

Nadat we de auto geparkeerd hadden op eigen terrein konden we het huisje van binnen bekijken; wat een mooi huisje was het, niet groot, maar voor ons samen meer dan voldoende ruimte en nadat we alle spullen uit de auto hadden gehaald en een plekje hadden gegeven nog even een verkenningsrondje over het terrein gemaakt. 

We hadden het geluk dat de kleine bosuiltjes in de nestkast zaten en nog niet uitgevlogen waren, dit zorgde ervoor dat we in de avond begluurd werden vanuit de nestkast in ons huisje 😂, maar het leukste was wel dat wij de kleine ook heel makkelijk konden fotograferen. We dachten tijd genoeg te hebben, dus niet direct met de topcamera geschoten.......dat hadden we beter wel kunnen doen, want nadat we op zaterdag terugkwamen van de vogelhut liet de kleine zich 's avonds niet meer zien en de volgende ochtend ook niet. Dit hield dus in dat hij uit de kast was. We hebben heel het terrein afgezocht, want kleine bosuiltjes (takkelingen genaamd) kunnen nog niet direct vliegen, dus hij moest ergens op de grond zijn. Hoe goed we ook ons best deden, we hebben hem niet meer gevonden, hopelijk heeft hij zelf een veilig plekje weten te vinden en is hij elders een boom in geklauterd.

Het weer was deze week niet top, waardoor we eigenlijk alleen op ons eigen terrein zijn gebleven, eerlijk gezegd hadden we ook niet heel veel puf om op pad te gaan en de omgeving te verkennen, maar door de vogelhut en de natuurtuin was dit overigens absoluut geen straf.

Naast de vogels bij de vogelhut was er ook genoeg te fotograferen op het gebied van macrofotografie. Hoe langer je stilstond en om je heen keek, hoe meer soorten zich lieten zien.

 

Soorten die we, ondanks het regenachtige weer, in de tuin van Silvesterlodge hebben kunnen spotten zijn:

 

Vogels
Grote Bonte Specht
Merel
Bonte Vliegenvanger
Lijster
Fitis
Koolmees
Houtduif
Boomkruiper
Roodborstje
Gaai
Heggenmus
Zwartkop
Bosuil
Tjiftjaf
Insecten
Bloedcicade
Aziatisch Lieveheerbeestje
Penseelkever
Strontvlieg
Mijterschildwants
Gewone Pendelvlieg
Glimmer
Blinde Bij
Libellen en Juffers
Platbuik
Viervlek
Azuurwaterjuffer
Vuurjuffer
Watersnuffel
Vlinders
Bont Zandoogje
Gamma Uiltje
Klein Geaderd Witje
Overig
Eekhoorn
Groene kikker

 

Hieronder een kleine foto-impressie van hetgeen we op het terrein van Silvesterlodge hebben kunnen schieten. Mocht je ook van fotografie houden en interesse hebben in een huisje met eigen vogelhut? Neem dan eens een kijkje op https://silvesterlodge.be/ 

 


Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb