Onze ervaringen vanuit de vogelhut

Algemene informatie

Het fotograferen vanuit commerciële vogelhutten is steeds meer in trek en ook wij hebben 2 jaar geleden deze vorm van fotografie ontdekt. Nee het is niet saai of simpel, het is en blijft de natuur en garanties wat er voor de hut verschijnt heb je ook hier niet. Het voordeel echter is dat je de natuur veel minder verstoord dan wanneer je aan het rondstruinen bent en voor ons als fotografen ook niet onbelangrijk je maakt veel mooiere en rustigere foto's dan tijdens een wandeling.

Om medefotografen die overwegen een commerciële vogelhut te huren een indruk te geven wat de hut te bieden heeft, plaatsen wij sinds kort blogs met onze mening over de hut. Exacte locaties van de hutten zullen niet gedeeld worden door ons. Deze informatie krijg je van de huteigenaar na het boeken van de desbetreffende hut.

Voor de overige volgers en lezers plaatsen wij natuurlijk in deze blogs ook de foto's die we in de hutten gemaakt hebben. Voor iedereen dus geschikt om eens een kijkje te nemen op onze blogs van onze bezoeken aan een commerciële vogelhut. 

Waarnemingen

De waarnemingen die we per hut omschrijven, zijn de soorten die ook daadwerkelijk op de setting zijn geweest.  In de logboeken die in de hutten liggen zien we vaak heel veel soorten omschreven worden, die overgevlogen zijn of 1km verder in een boom zitten. Wij persoonlijk hebben hier niet zoveel mee, omdat dit wat ons betreft geen reëel beeld geeft van de officiële waarnemingen. Daarom geven wij in onze ervaringen alleen de soorten door die ook echt op de setting zijn geweest.

Handigheidjes en tips

Omdat je normaal gesproken een hele dag in de hut vertoefd is het aan te raden voldoende eten en drinken mee te nemen om de dag door te komen. Voor de vrouwen onder ons, de meeste hutten hebben geen toilet, dus houdt hier rekening mee. Wat een handig hulpmiddel kan zijn is de Liberpee plastuit. 

 

Spullen die wij verder altijd bij ons hebben als we naar de hut gaan zijn:

  • zaklamp
  • vuilniszakjes
  • wegwerphandschoenen
  • tie-rips
  • levende meelwormen / pindakaas voor vogels (als dit is toegestaan bij de hut)
  • eigen voerbakjes, die natuurgetrouw zijn en niet opvallen binnen de setting

Belangrijk is om altijd de regels van de hut goed door te lezen, deze dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.

Onze ervaringen

Luxe Vogelhut Wildernistrek in Vledder

Op 23 juni 2024 hebben we een bezoek mogen brengen aan de Luxe Vogelhut 'Wildernistrek' in Vledder. Normaal gesproken ligt deze hut ruim 2 uur rijden van ons woonplaats af, maar omdat we nu op vakantie waren in Norg, was het maar 3 kwartier rijden.

Deze hut is eigendom van Edo van Uchelen, een bekende bioloog en natuurfotograaf in Nederland. De hut staat op een privé natuurterrein aan de rand van het Nationaal Park Drents Friese Wold. 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb